EIGENSCHAPPEN

Competenties



Passie voor wijn, horeca, mensen & food

Vanaf mijn 15e is mijn passie voor de horeca ontstaan. Maar ook voor mensen, gasten en collega's, en uiteraard 'food'. Die liefde voor 'food' is terug te vinden in mijn opleidingen en natuurlijk als hobbykok. De passie voor wijn valt onder 'food' en deze passie is onderdeel van mijn huidige functie.


Leiderschap

Sinds mijn eerste horeca baantjes heb ik altijd initiatief getoond, de eerste beginselen van leiderschap die ik mij eigen heb gemaakt. Vanaf het Newscafe heb ik leiding gegeven aan grote teams, externe promotie teams en externe bureaus. In de laatste functies heb ik aan grote groepen (50 personen of meer) leiding gegeven.


Strategisch inzicht

Vanaf het begin van mijn opleiding Food & Business heb ik mij eigen gemaakt om strategische keuzes te maken. Gedurende mijn carrière heb ik vele strategische keuzes gemaakt en deze ook opgenomen in diverse marketing en sales plannen. Uiteraard is voor Bodegas Triple A de strategie voor levensbelang.


Ondernemend

Vanaf jonge leeftijd werd ik door mijn leidinggevenden al omschreven als ondernemend. Na mijn studie is dit meer en meer naar voren gekomen. In 2016 ben ik begonnen met het schrijven van een ondernemingsplan en ik ben nu eigenaar van Bodegas Triple A.


Analytisch

Niet alleen het analyseren van de elementen in de wijn en de kwaliteit hiervan is een van mijn eigenschappen. Maar ook juist de data van gegevens; markt gegevens, concurrenten analyses, inkoop- & verkoopcijfers; assortiment analyse, etc.


Resultaatgericht

Binnen de verschillende functies ben ik altijd resultaat gericht geweest. Binnen de horeca die perfecte dag uit voor de gast met maximale omzet voor onderneming. Ik ben gewend om recht op mijn doel af te gaan, maar om het gewenste resultaat te behalen moet je vaak creatief zijn en aanpassingen kunnen maken. Deze flexibiliteit heb ik met name eigen gemaakt vanaf mijn commerciële functies vanaf Curaçao.

Creatief & Initiatief nemend

Vanaf jongs af aan heb ik het initiatief genomen, in de horeca kreeg ik mijn collega's hierdoor. Initiatief en creativiteit in mijn commerciële functies is nodig om je doelstellingen te realiseren. Conceptueel en visueel ben ik creatief zo is er een passende huisstijl voor Bodegas Triple A gecreëerd, maar ook met o.a. Photoshop en Illustrator aan designs voor marketing uitingen.

Internationaal

Mijn internationale oriëntatie is vanaf Curaçao in sneltreinvaart ontwikkeld. Mede door mijn talenkennis die ik had ontwikkeld, Engels & Spaans naast het Nederlands. Daarna heb ik veelal alleen internationaal samengewerkt met partners en leveranciers.

Relatiebeheer

Gedurende mij gehele loopbaan is relatiebeheer altijd van essentieel belang  geweest en is een belangrijk en wezenlijk onderdeel van mijn werk.


Vaardigheden


MS Office

Bij SAP Migratie project bij Vitens zeer kundig geworden met Office onderdelen Sharepoint, One -Drive & Teams. Vanaf de middelbare school met name met gewerkt met Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Excel is ontwikkeld tot een zeer hoog niveau bij o.a. ILG Food Group, Avonturenpark & Bodegas Triple A.

CS Adobe

Voor het ontwerpen van flyers, productomschrijvingen, handleidingen en omschrijvingen van werkprocessen heb ik vanaf het Newscafe veel gewerkt met Photoshop, Illustrator, Indesign en later ook Dreamweaver voor webdesign.

Webdesign

In mijn laatste en huidige functie bij Bodegas Triple A heb ik de web-site ontworpen en gemaakt. Om de web-site is te bezoeken volg link bta-wijn.nl.

Computer Vaardigheden

Andere programma waar ik in de loop der jaren mee gewerkt heb zijn:

  • SAP S4/Hana bij migratie Project Management bij Vitens.
  • Snelstart, boekhoudprogramma bij Bodegas Triple A
  • SAP, bij ILG voor planning, invoering gegevens en data.
  • SPSS voor statistische gegevens

Rijbewijs

Vanaf januari 1999 ben ik in bezit van mijn rijbewijs B.


Opleidingen & Talen


Onderwijs & Opleidingen. 

  • Certificaat zakelijk Duits
  • HBO Food & Business (Marketing Nima A & B), diploma behaald in 2003
  • (MBO) SVH Gastheer, diploma behaald in 1995
  • Bakkerij Horeca Vakschool, diploma behaald in 1991
  • MAVO/HAVO gevolgd tot en met 1988

Talen

Als Fries, ben ik Friestalig opgegroeid met daarbij uiteraard Nederlands als moedertaal. Vanaf middelbare school is Engels tot een hoogniveau ontwikkeld. Vanaf mijn HBO-opleiding heb ik de Spaanse taal kundig gemaakt en is ook de spreektaal thuis. Bij ILG heb ik mijn Duits opgeschroefd naar een goed zakelijk niveau. Daarnaast basis kennis opgedaan van Frans & Italiaans.

Extra activiteiten

  • Van 1997 - 1998 was ik penningmeester in het bestuur van de studievereniging "Vitellius".
  • In de periode van 1996 - 1997 ben ik actief geweest in de eerstejaars introductieorganisatie van de opleiding Food & Business. In deze functie was ik o.a. verantwoordelijk voor de beleidsvoering en de sponsorwerving.
  • Vanaf 2014 het organiseren van wijnproeverijen.
©2023  Christiaan Broersma
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin